Over Team:Fit

Team:Fit (een onderdeel van JOGG) zet zich in voor een gezondere sport. Samen met o.a. verenigingen, gemeenten en sportbonden maken we het voedingsaanbod van sportkantines, -accommodaties en -evenementen gezonder en gaan we voor gezondere sportsponsoring. Ook is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Als team doen we dit samen met gemotiveerde ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners.

JOGG

WAAR WE VOOR STAAN

JOGG zet zich in voor een gezondere leefomgeving van jongeren en kinderen. Vanuit de JOGG-aanpak en met omgevingsspecialisten maken wij in meer dan één derde van de Nederlandse gemeenten het verschil. "Want iedereen heeft recht op een gezonde jeugd." Marjon Bachra - Directeur

Onze experts

Helpen jou richting goud.

Esther van Etten

Als sportdiëtist begeleidt Esther sporters op recreatief niveau en topniveau. Esther is moeder van twee dochters en zelf ook fanatiek sporter. Elke maand deelt ze haar verhaal en geeft ze tips over lekker en gezond eten in de sportkantine.

www.esthervanetten.nl

MVV NEDERLAND

Team:Fit wordt ondersteund door MVV Nederland. Als uitvoerende partij heeft MVV drie hoofdtaken, advisering bij een startgesprek met sportkantines, relatiebeheer met als doel om sportkantines te bewegen naar een gezond aanbod en het landelijk coördinatiepunt in directe samenwerking met Team:Fit. De Team:Fit Coaches van MVV verzorgen in het hele land inspiratiesessies, bijeenkomsten, congressen en workshops in het land om zo sportverenigingen te stimuleren voor een gezonder aanbod.

MVVNederland.nl

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum is hét kenniscentrum op het gebied van gezonde, veilige en duurzamere voeding. Met de Richtlijnen Gezondere Kantines adviseert het Voedingscentrum kantines over een gezond aanbod en een gezonde uitstraling. Het doel van Team:Fit is sportclubs te helpen naar een gezondere kantine met niveau brons, zilver of goud. Het Voedingscentrum heeft de Kantinescan ontwikkeld waarmee sportverenigingen zelf het niveau van hun kantine kunnen monitoren. 

Voedingscentrum.nl

Onze partners

Strijden samen met ons voor goud.

Atletiekunie

Als het aan de Atletiekunie ligt, zullen er binnen de kantines van haar clubs meer gezondere producten te vinden zijn. Samen met Team:Fit zet de Atletiekunie zich hier in de komende jaren voor in door haar clubs te helpen om in hun kantine gezondere alternatieven aan te bieden.

www.atletiekunie.nl

Greenco

Greenco is teler en verpakker van snackgroenten en uitvinder van het snacktomaatje Tommies. Het assortiment van Tommies bestaat inmiddels uit snacktomaatjes, snoepkomkommertjes en –paprikaatjes. Vanuit liefde en passie voor het vak blijft Greenco innoveren, met als ambitie Nederland gezonder te laten snacken. Daarom helpt Greenco nu ook Nederlandse sportclubs bij een gezonder assortiment in hun kantine. Greenco’s eigen merk Tommies is voor dat doel aangevuld met de Sportgroenten van Team Tommies. 

Tommies.nl

KNKV

Het KNKV wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal in een veilige en gezonde sportomgeving. De verenigingen zijn hierbij het belangrijkste middel om mensen te ‘verenigen’, oftewel te verbinden. En daarbij is de sportkantine een plek waar veel sporters, fans en andere betrokkenen hun tijd doorbrengen en waar gegeten en gedronken wordt. Samen met Team:Fit wil het KNKV de 480 aangesloten korfbalverenigingen inspireren een gezonde sportomgeving in kantines te bewerkstelligen. Onder andere door de verenigingen te stimuleren gezonder eten en drinken aan te bieden in hun kantine. Zo kunnen verenigingen hun leden en bezoekers helpen bij keuzes die passen bij een gezonde leefstijl.

www.knkv.nl

KNLTB

Sporten is leuk en gezond. Een lekker en gevarieerd aanbod in de sportkantine hoort hierbij. Daarom gaan de KNLTB en Team:Fit een samenwerking aan waarmee zij verenigingen in het land helpen hun kantine gezonder te maken. 

www.knltb.nl

KNVB

Waar KNVB zich met het programma 'Lekker Bezig' alleen richt op het gezonder maken van specifiek de voetbalkantines, richt Team:Fit zich op alle sportkantines, waaronder ook voetbalkantines. Daarom leggen de KNVB en JOGG de verbinding tussen 'Lekker Bezig' en ‘Team:Fit’. 

KNVB stimuleert samen met Sligro voetbalverenigingen om via 'Lekker Bezig' invulling te geven aan een gezonder aanbod in kantines en brengt deelnemende voetbalverenigingen op de hoogte van de ondersteuning van Team:Fit. Voetbalverenigingen binnen ‘Team:Fit’ kunnen ook gebruik maken van ‘Lekker Bezig’. De kracht van de samenwerking zit in het bundelen van kennis en ervaring op gebied van een gezonder aanbod en assortiment, maar ook op het aanbod van betrokken bedrijfspartners.

KNVB.nl

KNZB

De KNZB streeft naar het brengen van plezier, veiligheid en fitheid, door zwemmen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarbij is het niet alleen belangrijk dat een passend zwemaanbod wordt aangeboden, maar ook dat we gezamenlijk een gezonde sportomgeving stimuleren.

www.knzb.nl

NOC*NSF

NOC*NSF heeft als doel om (top)sport in Nederland te bevorderen, fitte en gezonde spelers zijn een belangrijke voorwaarde voor topprestaties in de sport. NOC*NSF verbindt sportbonden aan Team:Fit, en stimuleert binnen deze sportbonden deelname aan Team:Fit. Hiernaast adviseert NOC*NSF over gezondheidsbeleid bij sportverenigingen.

NOCNSF.nl

NVD

Gezonde voeding is belangrijk om je fit en prettig te voelen bij het sporten. Ook kan een gezonde voeding je helpen om klachten tijdens het sporten te voorkomen en het herstel na het sporten te versnellen. De diëtist kan jou, je team én je sportclub over hierover adviseren.

Dieetditdieetdat.nl

Sligro

Met Lekker Bezig maken we van de kantine niet alleen een gezellige, maar ook een gezonde plek. Dit doen we heel simpel: met praktische oplossingen en assortimentsadvies op maat. Simpel en doeltreffend, compleet met recepturen en kostencalculaties. Sligro heeft een uitgebreid assortiment verantwoorde producten waardoor er voor elke kantine de juiste oplossing is. Sligro adviseert jouw kantine graag over de inkoop van een verantwoord assortiment. Door de landelijke spreiding van 50 vestigingen en een uitgebreid bezorgnetwerk is er altijd een Sligro in de buurt waar kantines inspiratie op kunnen doen.

www.sligro.nl

Sportfondsen

Sportfondsen heeft als missie om bij te dragen aan een gezond en vitaal Nederland en zet zich daarom in voor een gezonder aanbod in de horecagelegenheden van zwembaden en sporthallen die de organisatie beheert. Samen met Team:Fit maakt Sportfondsen het nieuwe, gezonde aanbod voor kinderen in kantines en horecagelegenheden aantrekkelijk en leuk.

Sportfondsen.nl

Twelve

Iedere penningmeester wil een gezond verdienmodel voor zijn vereniging, inzicht in omzet en een efficiënte administratie van het aanbod in een gezonde sportkantine. Twelve kan voor gezonde sportkantines eenvoudig duidelijk maken dat de verkoop van gezonde producten niet hoeft te leiden tot verlies van omzet. Met het kassasysteem van Twelve worden bestuurders en vrijwilligers ontzorgd en dat leidt tot optimalisatie van de kantine exploitatie. Met het kassasysteem kunnen vrijwilligers zonder uitleg werken en kunnen leden gemakkelijk en snel betalen. Bovendien heb je meer inzicht in de inkomsten en een betere brutowinstmarge.

www.twelve.eu

De Team:Fit coaches

Allard Donker

Samen met de vereniging en hun vrijwilligers maak ik graag een gezondere keuze mogelijk!

Debby Stam

Met Team:Fit doorbreken we samen de heersende sportkantine-cultuur. Het is te gek wanneer kantines ervaren dat de gezelligheid met een gezonder aanbod en uitstraling niet minder wordt.

Désirée Holstege

"Met veel plezier creëer ik samen met sportaanbieders een gezondere sportomgeving. Een betere keuze is echt niet altijd groen én kan zeker ook lekker zijn."

Eric Debets

Goed om te zien dat steeds meer verenigingen aan de slag gaan met een gezondere sportomgeving. Met kleine en eenvoudige stappen kunnen al mooie resultaten worden behaald.

Irene Walk

“Ik geloof echt in de kracht van de vereniging! Ik haal er heel veel energie uit om samen met het kantineteam en alle vrijwilligers samen te werken. Dus heb je hulp nodig? Ik kom bij je langs!”

Joke Davio

"Het mooiste is het als er in een gemeente één vereniging is die het oppakt en zo een voorbeeld kan zijn voor andere verenigingen."

Nikki Ramsteijn

“‘Het is ontzettend mooi om samen met de sportvereniging de ambities rondom de kantine waar te kunnen maken. Elke stapje richting gezonder en gezelliger is er een!"

Roland Rijshouwer

Sport en gezonde voeding gaan goed samen. Met Team:Fit helpen wij sportaanbieders bij het succesvol exploiteren van een gezonder aanbod in de horeca en kantine. En het mooie is… het werkt!

Rosalie Coenen

"De enthousiaste berichten van verenigingen geven mij veel energie! Goed om te horen dat de Team:Fit-aanpak bij ze werkt en dat ze hiermee andere verenigingen kunnen inspireren om ook aan de slag te gaan."

Wineke Holtrop

79% van de kinderen is lid van een sportvereniging en zijn ook te vinden in de sportkantine. Graag help ik sportverenigingen naar een gezonder aanbod en daardoor de omgeving langer fit en gezond te houden. Jong geleerd is oud gedaan!

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels