arrow-right-white Created with Sketch. Team:Fit bij sportlocaties

Partners en experts

Om een gezondere sportomgeving te realiseren werken we samen met verschillende partijen. Dit doen we bijvoorbeeld met partners: sportbonden, NOC*NSF en bedrijven. Ook zijn er experts betrokken, zoals het Voedingscentrum en Esther van Etten (diëtiste). Op het gebied van roken en alcohol werken we ook samen met andere partijen, dat zie je onderaan deze pagina.

14

Onze partners

Strijden samen met ons voor goud.

Atletiekunie

Als het aan de Atletiekunie ligt, zullen er binnen de kantines van haar clubs meer gezondere producten te vinden zijn. Samen met Team:Fit zet de Atletiekunie zich hier in de komende jaren voor in door haar clubs te helpen om in hun kantine gezondere alternatieven aan te bieden.

www.atletiekunie.nl

KNHB

Na afloop van het hockeyen komt een groot deel van de hockeyers samen in het clubhuis om wat te eten en drinken. Het huidige assortiment in veel clubhuizen biedt echter nog onvoldoende gezonde alternatieven. Samen met Team:Fit motiveert en inspireert de KNHB haar verenigingen een gezond en divers assortiment aan te bieden om een gezonde sportomgeving voor iedere hockeyer te creëren.

www.knhb.nl

KNKV

Het KNKV wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal in een veilige en gezonde sportomgeving. De verenigingen zijn hierbij het belangrijkste middel. En daar is de sportkantine een belangrijk onderdeel van. Samen met Team:Fit wil het KNKV de 480 aangesloten korfbalverenigingen inspireren een gezonde sportomgeving in kantines bewerkstelligen. Onder andere door de verenigingen te stimuleren gezonder eten en drinken aan te bieden.

www.knkv.nl

KNLTB

Sporten is leuk en gezond. Een lekker en gevarieerd aanbod in de sportkantine hoort hierbij. Daarom gaan de KNLTB en Team:Fit een samenwerking aan waarmee zij verenigingen in het land helpen hun kantine gezonder te maken. 

www.knltb.nl

KNVB

KNVB stimuleert samen met Sligro voetbalverenigingen om via 'Lekker Bezig' invulling te geven aan een gezonder aanbod in kantines en brengt deelnemende voetbalverenigingen op de hoogte van de ondersteuning van Team:Fit. Voetbalverenigingen binnen ‘Team:Fit’ kunnen ook gebruik maken van ‘Lekker Bezig’. De kracht van de samenwerking zit in het bundelen van kennis en ervaring op gebied van een gezonder aanbod en assortiment, maar ook op het aanbod van betrokken bedrijfspartners.

KNVB.nl

KNZB

De KNZB streeft naar het brengen van plezier, veiligheid en fitheid, door zwemmen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarbij is het niet alleen belangrijk dat een passend zwemaanbod wordt aangeboden, maar ook dat we gezamenlijk een gezonde sportomgeving stimuleren.

www.knzb.nl

NOC*NSF

NOC*NSF heeft als doel om (top)sport in Nederland te bevorderen, fitte en gezonde spelers zijn een belangrijke voorwaarde voor topprestaties in de sport. NOC*NSF verbindt sportbonden aan Team:Fit, en stimuleert binnen deze sportbonden deelname aan Team:Fit. Hiernaast adviseert NOC*NSF over gezondheidsbeleid bij sportverenigingen.

NOCNSF.nl

NVD

Gezonde voeding is belangrijk om je fit en prettig te voelen bij het sporten. Ook kan een gezonde voeding je helpen om klachten tijdens het sporten te voorkomen en het herstel na het sporten te versnellen. De diëtist kan jou, je team én je sportclub over hierover adviseren.

Dieetditdieetdat.nl

Sligro

Met Lekker Bezig maken we van de kantine niet alleen een gezellige, maar ook een gezonde plek. Dit doen we heel simpel: met praktische oplossingen en assortimentsadvies op maat. Simpel en doeltreffend, compleet met recepturen en kostencalculaties. Sligro heeft een uitgebreid assortiment verantwoorde producten waardoor er voor elke kantine de juiste oplossing is. Sligro adviseert jouw kantine graag over de inkoop van een verantwoord assortiment. Door de landelijke spreiding van 50 vestigingen en een uitgebreid bezorgnetwerk is er altijd een Sligro in de buurt waar kantines inspiratie op kunnen doen.

www.sligro.nl

Sportfondsen

Sportfondsen heeft als missie om bij te dragen aan een gezond en vitaal Nederland en zet zich daarom in voor een gezonder aanbod in de horecagelegenheden van zwembaden en sporthallen die de organisatie beheert. Samen met Team:Fit maakt Sportfondsen het nieuwe, gezonde aanbod voor kinderen in kantines en horecagelegenheden aantrekkelijk en leuk.

Sportfondsen.nl

Twelve

Iedere penningmeester wil een gezond verdienmodel voor zijn vereniging, inzicht in omzet en een efficiënte administratie van het aanbod in een gezonde sportkantine. Twelve kan voor gezonde sportkantines eenvoudig duidelijk maken dat de verkoop van gezonde producten niet hoeft te leiden tot verlies van omzet. Met het kassasysteem van Twelve worden bestuurders en vrijwilligers ontzorgd en dat leidt tot optimalisatie van de kantine exploitatie. Met het kassasysteem kunnen vrijwilligers zonder uitleg werken en kunnen leden gemakkelijk en snel betalen. Bovendien heb je meer inzicht in de inkomsten en een betere brutowinstmarge.

www.twelve.eu

Onze experts

Helpen jou richting goud.

Esther van Etten

Als sportdiëtist begeleidt Esther sporters op recreatief niveau en topniveau. Esther is moeder van twee dochters en zelf ook fanatiek sporter. Elke maand deelt ze haar verhaal en geeft ze tips over lekker en gezond eten in de sportkantine.

www.esthervanetten.nl

MVV NEDERLAND

Team:Fit wordt ondersteund door MVV Nederland. Als uitvoerende partij heeft MVV drie hoofdtaken, advisering bij een startgesprek met sportkantines, relatiebeheer met als doel om sportkantines te bewegen naar een gezond aanbod en het landelijk coördinatiepunt in directe samenwerking met Team:Fit. De Team:Fit Coaches van MVV verzorgen in het hele land inspiratiesessies, bijeenkomsten, congressen en workshops in het land om zo sportverenigingen te stimuleren voor een gezonder aanbod.

MVVNederland.nl

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum is hét kenniscentrum op het gebied van gezonde, veilige en duurzamere voeding. Met de Richtlijnen Gezondere Kantines adviseert het Voedingscentrum kantines over een gezond aanbod en een gezonde uitstraling. Het doel van Team:Fit is sportclubs te helpen naar een gezondere kantine met niveau brons, zilver of goud. Het Voedingscentrum heeft de Kantinescan ontwikkeld waarmee sportverenigingen zelf het niveau van hun kantine kunnen monitoren. 

Voedingscentrum.nl

Roken & alcohol

Minstens zo belangrijk.

OP WEG NAAR ROOKVRIJ

Ben je enthousiast over het rookvrij maken van jouw sportterein, maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Op de website van de Rookvrije Generatie vind je meer informatie en kun je praktische materialen aanvragen voor ondersteuning.

Ga voor rookvrij sporten op rookvrijegeneratie.nl

VERANTWOORD ALCOHOL SCHENKEN

NOC*NSF heeft een aantal handige tips voor het verantwoord schenken van alcohol binnen kantines. Met behulp van verschillende hulpmiddelen helpen ze jou goed op weg.

bekijk alcoholschenk-tips op nocnsf.nl
Hoe scoort jullie organisatie?

Als je aan de slag gaat met Team:Fit kan jouw organisatie een brons, zilver of goud certificaat behalen dat laat zien dat jullie gezond bezig zijn.

Bekijk de spelregels