Achter de schermen

Gelukkig hoeft het aanbod in een Team:Fit-kantine niet moeilijk of duur te zijn. Met onze tips en tricks behoud je je omzet en kan je jullie kantine zelfs winstgevend maken! 

Omzet

Is waar de kantine om draait.

Nieuwe producten

Verkopen niet altijd vanzelf. Plaats nieuwe producten daarom goed in het zicht: op de bar, in een doorzichtige vitrine of naast de kassa. Geef mensen een paar weken de tijd om hieraan te wennen en kijk of je de lekkere verse producten relatief goedkoop kan aanbieden. Bied mensen bij het afrekenen goedkoop een stuk fruit aan. Ook hierbij kun je rekenen op de hulp van een van onze coaches.

Tip

Vaak is de gezonde keuze wat duurder dan de ongezonde, maar als je een beetje creatief bent, is gezond best betaalbaar te houden. Door te spelen met de marges op jullie aanbod kom je er vanzelf achter wat het beste werkt. Of wat dacht je van een lekkere gezonde combideal?

Meten is weten

Houd daarom goed in de gaten hoeveel je waarvan verkoopt – het liefst met een kassasysteem waarmee je makkelijk ziet wat goed verkoopt, en op welke dagen. Zo kun je je inkoop eenvoudig afstellen. Kijk ook welke producten niet zo goed lopen en haal die uit het assortiment. Onze partner Twelve helpt je hier graag bij. 

Wist je dat?

Team:Fit-kantines hadden in de afgelopen drie jaar ruim 10 procent meer omzet dan niet-Team:Fit-kantines! Bekijk de factsheet.

Hoe koop je in?

Bij het juiste bedrijf.

Kies een leverancier

Die al het nodige in huis heeft. Ga goed na wat jij nodig hebt voor een kantine met lekker en vers eten. Vergelijk verschillende leveranciers met elkaar en kijk welke leveranciers jou daarbij het beste van dienst kunnen zijn. Onze partner Sligro staat al voor je klaar! 

Als lokale sportclub heb je altijd veel vrienden. Denk aan lokale ondernemers en supermarkten, maar ook aan leden en ouders die werken voor kwekers of restaurants. Veel partijen helpen graag mee om lekker en veelzijdig eten in de sportkantine te krijgen.

De juiste hoeveelheid

Staat aan de basis van elke kantine. Probeer nieuwe producten daarom eerst een paar weken uit. Kijk hoe de appels en bruine tosti's aanslaan, en vervolgens hoe je het aanbod kunt uitbreiden.

Lees verder over

Hoe gezond is jullie sportlocatie?

Ga aan de slag met gezonder eten en drinken, een rookvrij sportterrein of verantwoord alcoholbeleid. Start met Team:Fit en maak jullie sportlocatie stap voor stap gezonder. Stel doelen, kies challenges en ga aan de slag.

Het spel