Lekker aanbod

Op iedere vereniging is de kantine zowel huiskamer als keuken. Supporters drinken er het eerste kopje koffie van de dag, en sporters halen nog snel wat fruit voor de wedstrijd. Na het sporten kunnen sporters kiezen voor iets lekkers, zoals een soepje, broodje of water met een smaakje.

Aan de slag

Met lekker eten.

Inspiratie voor lekker eten nodig?

Maak een Team:Fit-kantine voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Probeer eens iets nieuws en kijk hoe het aanslaat. Vraag daarbij ook de leden van je club wat zij lekker zouden vinden. Daarvoor kun je onze handige enquête gebruiken.

Gelukkig is het supersimpel om lekker eten in je kantine te verkopen. We hebben een aantal makkelijke recepten voor je op een rijtje gezet, waarmee je je bezoekers verwent.

Tips & tricks

Om het allemaal makkelijk te houden.

  1. Laat ze verliefd worden op jouw kantine! Vraag aan je leden wat ze zouden willen en kijk wat er mogelijk is.
  2. Benadruk het lekkere nieuwe eten dat je verkoopt! Leg appels en bananen naast de kassa, en laat in de koeling zien dat je ook salade in de aanbieding hebt. 
  3. Zorg ervoor dat een gezond broodje of soepje aantrekkelijk geprijsd is. Zeker bij nieuwe producten kun je in het begin een iets kleinere marge aanhouden.
  4. Na een wedstrijd moet er een compleet hongerig team gevoerd worden! Geef vaders, coaches en teamcaptains korting als ze het hele team trakteren.
  5. Let goed op het bewaaradvies van je nieuwe producten!
TIP: check hoe jullie er voor staan

Doe de Kantinescan van het Voedingscentrum en test hoe gezond jouw kantine scoort.

Lees verder over