Gezondere keuzes bij evenementen

Met de organisatie van een sportevenement kan je laten zien hoe goed sport en een gezondere leefstijl bij elkaar passen. Die combinatie wordt nog krachtiger als het eten, drinken en de sponsoruitingen op een evenement ook gezondheid uitstraalt. Team:Fit ondersteunt graag op de manier die bij het evenement past!

Zo werkt Team:Fit

Het organiseren van een sportevenement biedt een mooie gelegenheid om aandacht te geven aan het gezonde imago van de sport. Hier kun je aan werken in drie stappen. Betrek iedereen die een rol speelt bij de organisatie van het evenement, zorg voor een gezonder aanbod van eten en drinken, en neem je sponsoring onder de loep.

Praktijkverhalen

Team:Fit laat je graag ervaren hoe (de weg naar) een gezonder sportevenement eruit kan zien. Deze voorbeelden uit de praktijk laten je zien hoe alle betrokken partijen samen aan een gezonder evenement werken.

Ondertekening vond plaats tijdens het Sportgala

Convenant Gezonde Sportevenementen

In december 2018 ondertekenden gemeenten (Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht), sportmarketingbureaus (House of Sports, Kumpany, TIG Sports, 2Basics), NOC*NSF en JOGG het Convenant Gezonde Sportevenementen

Inmiddels zijn ook de gemeenten Heerenveen, Alkmaar, Arnhem en Apeldoorn aangesloten. Doel van het convenant is met elkaar een beweging in gang te zetten voor een gezonder aanbod van eten en drinken en gezondere sponsoring tijdens sportevenementen.

 
In eerste instantie wordt ingezet op sportevenementen gericht op kinderen t/m 12 jaar, side-events voor kinderen en grote evenementen waar naar verwachting veel kinderen komen (>25%).