Vitesse behaalt als eerste BVO gouden Team:Fit-certificaat

12 augustus 2020

Als eerste Betaald Voetbal Organisatie (BVO) in Nederland heeft Vitesse het gouden Team:Fit-certificaat ontvangen. Op 12 augustus reikte Jan van Dellen, wethouder Sport van de gemeente Arnhem, het certificaat uit aan chefkok Rob Hoekjan van Vitesse. Dit gebeurde uiteraard geheel coronaproof (foto: Paul Meima).

Het gouden certificaat geeft aan dat het grootste deel (minimaal 80%) van de zichtbare producten in de kantine van trainingslocatie Papendal een gezondere keuze is. Daarnaast is er zowel groente als fruit verkrijgbaar.

Goede samenwerking Vitesse en Team:Fit 
Vitesse is zeer blij en trots dat het de eerste BVO in Nederland is die dit certificaat ontvangt. Daaraan gingen de nodige voorbereidingen vooraf, vertelt Rob Hoekjan, chefkok van Vitesse. “Ik was enorm enthousiast om met Team:Fit aan de slag te gaan om het certificaat te behalen. Twee jaar geleden zijn we met Vitesse de weg van gezonde voeding ingeslagen en ik merkte dat dat met veel enthousiasme werd ontvangen bij onze gasten. Met wat aanpassingen hebben we ervoor gezorgd dat we een kantine zijn waar gezonde voeding wordt aangeboden. Ik hoop dat Vitesse hiermee een goed voorbeeld kan zijn voor amateurverenigingen in de regio. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we dit aanbod in de toekomst kunnen blijven continueren.”

Team:Fit Coach Désirée Holstege vertelt over het proces: “Vorig jaar ben ik bij Vitesse met chefkok Rob en zijn horecateam begonnen met de Team:Fit-aanpak. Het was snel schakelen, omdat Rob enthousiast is over gezondere voeding en het belang daarvan voor de sportprestatie inziet. Ook het aanbieden van betere keuzes aan hun bezoekers vindt Vitesse belangrijk. Het aanwezige aanbod bestond voor het grootste deel al uit gezondere keuzes, zoals lekkere gezondere broodjes, vers fruit, yoghurt en frisdranken met minder of zonder suiker. Samen met Rob heb ik gekeken naar het aanvullen van gezondere alternatieven, die de jeugd ook lekker vindt. Daarbij hebben we snackgroenten toegevoegd. In het zicht staan betere keuzes, waardoor de keuze voor gezondere voeding sneller gemaakt kan worden. De stap richting het gouden certificaat was snel gemaakt. Rob en ik zijn er super trots op en blij mee dat Vitesse als eerste BVO van Nederland een gouden Team:Fit-certificaat behaald heeft.”

Dit artikel is gepubliceerd op 12 augustus 2020