Vernieuwers of behouders

Door Esther van Etten - 17 februari 2020

“Innovatie heeft idioten nodig” kopte een landelijke krant onlangs. Een mooie inspirerende zin, vond ik en voelde meteen een raakvlak met ons gezamenlijk doel, de gezondere sportkantine. Want strijden voor een nieuwe gezondere invulling van de sportkantine kun je wel een soort van innovatie noemen. De groep ‘idioten’ die verandering op dit vlak nodig vindt, krijgt steeds meer sympathie.

In het hele land zijn kantinebeheerders er klaar voor om naast het traditionele broodje kroket ook een volkoren broodje hummus op de kaart te zetten. Dat die kantinebeheerder belangrijk is in het proces, kan ik jullie uit eigen ervaring vertellen. Hopelijk tref je iemand die open staat voor nieuwe ideeën. Een vernieuwer die graag meegaat met de tijd en niet de boel bij het oude vertrouwde wil laten.

De sportkantine 2.0!

Het idee om de kantine een stukje gezonder te maken krijgt bij aanvang vaak zowel lof als kritiek. De uitvoering vergt in de praktijk veel geduld, bevlogenheid en doorzettingsvermogen. Ik roep kartrekkers en -duwers op om samen de klus te klaren. Want het is net als op de sportvelden ook in de kantine teamwork!

Het buitenseizoen komt eraan, meteen een mooie gelegenheid voor iedere club of vereniging om eens kritisch naar het aanbod te kijken. Maar ook een mooie start om nieuwe producten in de kantine aan te bieden. Hebben jullie daar hulp bij nodig? Ga samen met een Team:Fit coach aan de slag!

Gezonde deal suggestie: Thee met volkoren stokbrood en hummus.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met onze partner op 17 februari 2020
Esther van Etten

Als sportdiëtist begeleidt Esther sporters op recreatief niveau en topniveau. Esther is moeder van twee dochters en zelf ook fanatiek sporter. Elke maand deelt ze haar verhaal en geeft ze tips over lekker en gezond eten in de sportkantine.

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels