TV Eijsden eerste Team:Fit kantine in Limburg

14 december 2018

Tennisvereniging Eijsden ontving op 10 december tijdens het Rabo Sportgala van de gemeente Eijsden-Margraten het certificaat bronzen Team:Fit sportkantine. Fred van den Hazenkamp, voorzitter van de barcommissie nam het certificaat namens de vereniging in ontvangst.

Daarbij is de tennisvereniging de eerste vereniging in Limburg die zich een Team:Fit vereniging mag noemen. Zij kregen het certificaat omdat zij gezondere producten aanbieden en hiermee voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en Team:Fit. Het doel is om leden van de sportvereniging te stimuleren gezondere producten te kiezen.

Gemeente Eijsden-Margraten vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar veel kinderen veel tijd doorbrengen het goede voorbeeld wordt gegeven en er een gezonde keuze is.

Gemeente Eijsden-Margraten is sinds 2016 JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) gemeente en zet zich samen met andere partijen in de wijk in voor meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Daarnaast helpt JOGG met het creëren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk. 

Dit artikel is gepubliceerd op 14 december 2018

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels