Trendsetters

Door Esther van Etten - 18 december 2019

Een felicitatie aan alle vrijwilligers, die in 2019 ervoor gezorgd hebben dat we 165 gezondere sportkantines rijker zijn. Kantines en accommodaties met een assortiment waar we trots op zijn. Al die vrijwilligers hebben met tijd, aandacht en passie hun kantine succesvol op de kaart gezet. Wist je dat jullie met het behaalde certificaat echte trendsetters zijn?

Gezond snacken

Inkoppen en inkopen maar: snoeptomaatjes, komkommer, wortels, zoute popcorn en ongezouten noten. De pauzesnack van het komende jaar.

Weet wat je eet

Consumenten vinden het steeds belangrijker om te weten wat ze eten, waar het eten vandaan komt, wie het heeft gemaakt en wat er in zit. Een trend in 2020 waar ook verenigingen mooi op in kunnen springen door met lokale bedrijven samen te werken.

De aardappel

De aardappel krijgt zijn comeback. Niet dat ik deze gezonde koolhydraat met vezels, kalium en vitamine C uit mijn voeding heb geschrapt, maar bij velen stond de aardappel niet zo vaak meer op het menu. En dat is zonde. Een goed idee om in 2020 verse patat te serveren in plaats van diepvrieszakken voorgebakken friet.  

Alcoholvrij

Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, dat in de sportkantine alcoholvrij bier uit de tap stroomt. 0.0 is geen eendagsvlieg, maar nog niet overal te verkrijgen. Zet het op de kaart. Januari is de maand om alcoholvrij te promoten.

Samenwerken

Laat je helpen en voorlichten door de medewerkers van Team Fit. Want samenwerken brengt je verder en zorgt voor succes. Over samenwerken en teamwork gesproken: de Nederlandse handbaldames! Als verse slagroom op een zelfgemaakte appeltaart. Geen oranje leeuwinnen maar oranje tijgers. Met een dosis vechtlust en vastberadenheid ging de wereldtitel mee naar huis. Missie geslaagd, kunnen we wel zeggen.

Op geslaagde missies in 2020!

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met onze partner op 18 december 2019
Esther van Etten

Als sportdiëtist begeleidt Esther sporters op recreatief niveau en topniveau. Esther is moeder van twee dochters en zelf ook fanatiek sporter. Elke maand deelt ze haar verhaal en geeft ze tips over lekker en gezond eten in de sportkantine.

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels