Team:Fit coach Debby Stam zet gezondere sportkantine van Zaanstad op de kaart

27 november 2018

Zaterdag 17 november gaf Debby Stam namens Team:Fit voorlichting over het gezondere aanbod in de sportkantine van volleybalvereniging Zaanstad. Ieder die dat wilde kon de speciale 'Deb-wrap' proeven. Op kaarten konden de bezoekers hun mening geven over het gezondere aanbod. De bezoekers van de kantine waren veelal positief: “gezond eten is belangrijk en past bij sportieve prestaties”.

Het gezondere aanbod in de sportkantine bij Zaanstad is stapsgewijs de laatste twee jaar steeds meer in beeld gekomen. Vanaf het seizoen 2016-217 heeft Zaanstad een nieuwe kantine in De Koog en dat was tevens een moment van een nieuwe start. De behoefte bleek er al gauw te zijn om meer variatie in het aanbod te brengen rond etenstijd op speeldagen. Dus niet alleen meer de traditionele frituur als patat en kroket, maar ook een gezonde pasta salade en een daghap zoals een wrap of nasi. Dat was zo’n succes dat al snel werd uitgebreid naar aanbod zoals broodjes gezond gedurende de dag. In het seizoen 2017-2018 kwam de kantine in aanraking met Team:Fit en kwam er een bewustwordingsproces op gang, waardoor met meer aandacht werd gekeken naar de keuze van de ingrediënten, de wijze van uitstallen en het aanbieden van water. En werkenderwijs zal ‘de gezondere sportkantine’ nu ook worden opgenomen in het nieuwe beleidsplan van Zaanstad.

Met de presentatie van de 'Deb-wrap' door Debby Stam op zaterdag 17 november is het gezondere aanbod in de sportkantine van Zaanstad midden in de vereniging gezet.

Foto: Eric Visch

Dit artikel is gepubliceerd op 27 november 2018

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels