Sportpark de Burgwal geeft het goede voorbeeld met 3 gezondere kantines

22 september 2020

Op sportpark de Burgwal in Amerongen kregen maar liefst 3 verenigingen een Team:Fit-certificaat voor hun gezondere aanbod in de kantine. De Amerongse Tennisvereniging (ATV) ontving opnieuw brons, Hockeyvereniging de Haaskamp zilver en de vernieuwde kantine van Omnisportvereniging Amerongen zelfs goud! Op 20 september reikte wethouder Chantal Broekhuis de certificaten uit. Een mooie datum, namelijk de dag van Sport & Voeding, tijdens de Nationale Sportweek.

Team:Fit coaches Renske Toebes en Swer Elbertsen zijn betrokken geweest bij dit traject. Renske vertelt over haar werk: "Als Team:Fit coach adviseer ik verenigingen. Ik help hen met name door concrete voorbeelden en mogelijkheden aan te dragen", vertelt Renske. "Gaandeweg merk je dat er bij de verenigingen steeds meer draagvlak ontstaat voor het maken van gezondere keuzes en je ziet de motivatie en ambities groeien tijdens het proces", aldus Renske. "Het is een mooi moment wanneer de inspanningen uiteindelijk kunnen worden beloond met een certificaat en een feestelijke uitreiking. Dat maakt mij best wel trots", lacht Renske. 

Buurtsportcoach

Naast de JOGG-regisseur zijn ook vaak  buurtsportcoaches de verbindende partij bij Team:Fit. Buurtsportcoach Simonetta van den Berg, werkzaam bij Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond, is de kartrekker geweest in het traject bij de verenigingen op de Burgwal in Amerongen. Het begon allemaal met het plaatsen van watertaps bij de kantines en dit is uitgegroeid naar een sportpark waar alle verenigingen bewust bezig zijn met het creëren van een gezonde sportomgeving voor de jeugd. "Het project De Gezondere Kantine van Team:Fit geeft verenigingen een helder, haalbaar en mooi verzorgd kader om de vereniging te ondersteunen hun sportkantines gezonder te maken", aldus Simonetta. 

Dit artikel is gepubliceerd op 22 september 2020