Sponsoring en de gezonde ambitie: een win-winsituatie!

Door Greenco - 15 oktober 2017

Wist je dat je met gezonder aanbod niet alleen kantinebezoekers maar ook de penningmeester van de club blij maakt? Benieuwd hoe? Door sponsoren aan de gezonde ambitie te koppelen! Jouw gezonde ambities zijn misschien ook voor andere partijen heel interessant.

Natuurlijk richt je je gezonde ambitie vooral op je eigen club en probeer je dat ook financieel binnen je budget te houden. Maar dat budget hoeft natuurlijk niet alleen jouw eigen budget te zijn! Door middel van sponsoring vergroot je de uitstraling én het beschikbare budget. Een win-winsituatie dus.

Wie benader je?

Om te beginnen kun je in gesprek gaan met je plaatselijke leveranciers, zoals de groenteboer en de supermarkt. Vraag of zij zich willen verbinden aan de gezonde ambitie en of zij gezonde producten tegen een lage prijs willen leveren in ruil voor de vermelding van hun naam in je kantine. Maar denk ook eens aan bedrijven die zich willen associëren met gezondheid, zoals een sport- of voedingswinkel. En wat dacht je van bedrijven die vanuit maatschappelijke betrokkenheid een bijdrage willen leveren, juist omdat ze dat vanuit hun core business niet kunnen? Want misschien wil het lokale transportbedrijf wel laten zien dat ze ook geven om sport en gezondheid.

En vergeet natuurlijk ook het netwerk van je eigen leden niet! Het loont de moeite om je leden te vragen of hun werkgever belangstelling heeft om samen te bouwen aan een gezonde club. Zo heb je een betere ingang dan wanneer je het bedrijf minder persoonlijk benadert.

Je hoeft het echt niet allemaal zelf te doen; zorg voor een goede samenwerking met de sponsorcommissie van de club. Laat hen zien dat de gezonde kantine een interessant idee is, waar mensen graag hun naam aan verbinden. En de gezonde ambitie kan ook het imago van de club hoog houden. De sponsorcommissie kan de club daar mooi mee profileren!

Wat bied je aan?

Je kan sponsoren op verschillende manieren aan je gezonde sportkantine binden - eenmalig of voor de lange termijn. In ruil voor bijvoorbeeld kortingen op inkoopsprijzen kun je leveranciers aanbieden hun naam op een bord in de kantine te vermelden: 'Deze gezonde kantine wordt ondersteund door: ...'. Zorg dat de bedrijven niet alleen zichtbaarheid krijgen op jouw club, maar dat zij ook zelf binnen hun eigen bedrijf en naar eigen klanten kunnen communiceren over hun betrokkenheid bij jullie gezondere kantine. Bied hen bijvoorbeeld een paar mooie foto´s of posters aan.

Een voorbeeld om je gezonde ambitie structureel te laten ondersteunen door bestaande of nieuwe sponsoren, is de 'xx% health share'. Daarmee stellen sponsoren een vast percentage van het sponsorbedrag specifiek ter beschikking van de gezonde ambitie.

Maar je kan de gezonde ambitie ook opdelen in verschillende onderdelen, die sponsoren kunnen verzorgen: snackgroenten tijdens een sportevenement als traktatie van sponsor X, korting op smoothies dankzij sponsor Y, het ‘Sponsor Z-broodje van de maand’, enzovoort.

Tommies Sportbox

Een leuke manier om een sponsor te koppelen aan je gezonde ambitie is de Tommies Sportbox, van onze partner Greenco. De Sportbox bevat allerlei soorten snackgroenten die je op maat kan samenstellen en op elk gewenst moment en adres kan laten bezorgen, handig voor de kantinebeheerder! De Sportbox helpt je ook meteen met de koppeling van een sponsor, want je kan het handig inzetten tijdens bijvoorbeeld sportevenementen of drukke competitiedagen. De zakjes en emmers kun je achter de bar verkopen, maar ook trakteren aan sporters en supporters.

Teambox voor voetbal

Ook de Teambox van Lekker Bezig is een mooi initiatief als het gaat om de gezonde ambitie. De Teambox is ontwikkeld door onze partners Sligro en de KNVB en is een box met fruit speciaal voor de O8- t/m O11-teams van voetbalverenigingen. Elk deelnemend team ontvangt bij elke thuiswedstrijd altijd twee boxen: één voor het eigen team en één om weg te geven aan de tegenstanders, wel zo sympathiek! Zo geef je als vereniging meteen het goede voorbeeld aan andere verenigingen.  

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met onze partner op 15 oktober 2017
Greenco

Greenco is teler en verpakker van snackgroenten en uitvinder van het snacktomaatje Tommies. Het assortiment van Tommies bestaat inmiddels uit snacktomaatjes, snoepkomkommertjes en –paprikaatjes. Vanuit liefde en passie voor het vak blijft Greenco innoveren, met als ambitie Nederland gezonder te laten snacken. Daarom helpt Greenco nu ook Nederlandse sportclubs bij een gezonder assortiment in hun kantine. Greenco’s eigen merk Tommies is voor dat doel aangevuld met de Sportgroenten van Team Tommies. 

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels