Samenwerking sportfondsen en Team:Fit werpt zijn vruchten af

Door Sportfondsen - 23 april 2019

Sinds 2017 werken Sportfondsen en Team:Fit samen. Inmiddels zijn al 22 locaties van Sportfondsen aan de slag met een gezonder aanbod. En we mochten al 7 bronzen en 2 zilveren certificaten uitreiken.

Gezonder aanbod in zwembad en sporthal

Samen met Sportfondsen is de Team:Fit-aanpak op maat gemaakt, om ook in zwembaden en sporthallen het gezonde aanbod aantrekkelijk en leuk te maken voor kinderen en hun ouders. Het is daarbij, net als in de sportkantine, belangrijk dat dit aanbod aansluit op de behoefte van de bezoeker en dat producten aantrekkelijk en goed zichtbaar worden aangeboden. Daarnaast is er aandacht voor de rol van medewerkers. Samen met hen wordt per accommodatie een actieplan opgesteld, ze delen kennis met elkaar en leren van elkaars fouten en successen. Dat deze aandacht zich uitbetaalt zien we aan het groeiende enthousiasme onder de medewerkers.

Gezonder aanbod en omzet

Bij sportkantines is er vaak bezorgdheid of een gezonder aanbod leidt tot een dalende omzet. Dezelfde vraag leeft ook bij zwembaden en sporthallen. Dat een gezonder aanbod vaak juist leidt tot een hogere omzet, zien we ook in deze omgeving. De samenwerking met Sportfondsen is extra bijzonder, doordat specifiek op het thema gezond aanbod nauw samen wordt gewerkt met vaste leverancier en JOGG-partner Sligro. Sligro heeft duidelijk inzichtelijk gemaakt wat de gezondere alternatieven zijn per productgroep. Zo wordt het makkelijker voor de accommodatie om gezondere producten aan te schaffen. In combinatie met efficiënt (centraal) inkopen is het voor accommodaties van Sportfondsen zo nog makkelijker een gevarieerd aanbod te introduceren.

Samenwerking is succesvol

De samenwerking begint zijn vruchten af te werpen. Inmiddels zijn al 22 locaties van Sportfondsen samen met Team:Fit aan de slag met een gezonder aanbod. En we mochten al 7 bronzen en 2 zilveren certificaten uitreiken. Wat ons betreft zijn dit resultaten om trots op te zijn! 

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met onze partner op 23 april 2019
Sportfondsen

Sportfondsen heeft als missie om bij te dragen aan een gezond en vitaal Nederland en zet zich daarom in voor een gezonder aanbod in de horecagelegenheden van zwembaden en sporthallen die de organisatie beheert. Samen met Team:Fit maakt Sportfondsen het nieuwe, gezonde aanbod voor kinderen in kantines en horecagelegenheden aantrekkelijk en leuk.

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels