Omnisport Apeldoorn behaalt gouden Team:Fit certificaat

18 februari 2020

Omnisport Apeldoorn heeft haar Sportcafé aangevuld met betere keuzes en de uitstraling van de horeca aangepast naar een gezondere sportomgeving. Naast het vaste assortiment biedt Omnisport zo haar bezoekers ook een ruim aanbod met betere keuzes.

Omnisport Apeldoorn kenmerkt zich door vele (top)sportevenementen die er jaarlijks plaatsvinden. Niet alleen topsporters zijn met hun voeding bezig, Omnisport zag dat haar bezoekers ook steeds meer bewust bezig waren met voeding. De vraag naar de gezondere opties tijdens (sport)evenementen groeide. Steeds meer mensen beseffen het belang van gezond en eerlijk eten. Daarnaast is het voor de koks natuurlijk ontzettend belangrijk dat gezond, eerlijk en puur eten ook gewoon lekker is en dat er, naast het gebruikelijke aanbod, juist een gezonder alternatief geboden wordt!

Deze stap heeft ertoe geleid dat het horecateam onder leiding van chef-kok John van Helmond zaterdag 15 februari het gouden certificaat door Team:Fit Coach Désirée Holstege uitgereikt kreeg. Wethouder Maarten van Vierssen was namens de Gemeente Apeldoorn ook bij dit moment aanwezig.

Sportcafé Omnisport

Het team van Omnisport heeft hard gewerkt om de Team:Fit aanpak binnen hun Sportcafé vorm te geven. Een gezondere uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. Het oog van bezoekers valt meteen op de betere keuzes hartige en zoete snacks, vers fruit en snackgroenten. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertapkan op de bar. De bezoekers zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Omnisport heeft het Sportcafé samen met de Team:Fit Coach gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum, kennispartner van Team:Fit. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook in sportkantines/horeca gezondere keuzes kunnen maken. Ervaren dat gezonder eten lekker en heel gewoon is, helpt hun een gezonder eetpatroon te ontwikkelen.

Omnisport blijft zich inzetten voor een gezondere omgeving binnen hun locatie. Dit kan tijdens een opstapavond voor amateurs die graag willen baanwielrennen, maar natuurlijk vooral ook tijdens (sport)evenementen als de Volleybal Nations League, het NK Junioren Atletiek, NK Senioren Atletiek en de Crossfitt competitie Lowlands Throwdown. Daarbij blijft Omnisport een vinger aan de pols houden bij de bezoekers van deze evenementen om hierin het assortiment actueel en naar wens van de bezoekers en organisatoren te houden.

Chef-kok John van Helmond over de ervaring met Team:Fit: “Van het eerste gesprek tot nu hebben wij de begeleiding en coaching vanuit Team:Fit als bijzonder motiverend en constructief ervaren. Draagvlak binnen het team creëren, scherp kijken naar aanbod, wens en mogelijkheden, maakt dat we nu een assortiment hebben waar we iedere bezoeker mee kunnen faciliteren. Een prachtig voorbeeld hiervan is het succes van het gezondere aanbod dat we de bezoekers van het OKT 2020 (Olympisch Kwalificatie Toernooi) konden bieden. Maar ook vanuit de vaste gasten in ons Sportcafé krijgen we alleen maar positieve feedback op de betere keuzes die ze nu kunnen maken.”

Dit artikel is gepubliceerd op 18 februari 2020