Koken met van Gelder

Door Sligro - 30 september 2019

Van 20 tot en met 29 september vond de Nationale Sportweek plaats. Als onderdeel hiervan organiseert de Gelderse Sport Federatie (GSF), in samenwerking met de provincie Gelderland, Team:Fit en Sligro, de challenge ‘Koken met Van Gelder’. Deze activiteit richt zich op sportverenigingen, scholen en bedrijven. Zij worden uitgedaagd om een ‘gezonde hap’ in te sturen. In een exclusieve kookfinale bepaalt een deskundige jury wie in 2019 de lekkerste en meest gezonde kantinehap van Gelderland heeft.

Hoe gezond is jouw kantine?

Onder het motto ‘Hoe gezond is jouw kantine’ worden sportverenigingen, scholen en bedrijven opgeroepen om te laten zien hoe gezond hun kantine al is of hoe gezond de kantine kan worden. In een ludieke video worden zij door televisiepresentator Jochem van Gelder uitgedaagd om een gezonde hap in te sturen. Dat kan een recept, een foto of een video zijn. Uit de aanmeldingen komt een drietal winnaars die onderling, in een ‘masterchef-setting’ en onder toeziend oog van een jury, hun gezonde hap gaan bereiden. Tijdens deze culinaire avond wordt bepaald wie in 2019 de lekkerste en meest gezonde kantinehap van Gelderland heeft.

Themajaar Sport & Voeding

‘Koken met Van Gelder’ is onderdeel van het provinciale themajaar Sport & Voeding. Samen met de deelnemende partners wil de GSF op een gezonde en ludieke wijze bijdragen aan gezondere voeding in de sportkantine, de schoolkantine en de bedrijfskantine. Door deze partijen enthousiast te krijgen om een gezonde hap in te sturen of na te laten denken over een gezonde hap, wordt een eerste aanzet gegeven.

Kans maken op een plek in de finale?

Om deel te nemen aan de challenge én daarmee kans te maken op een plek in de ultieme finale van ‘Koken met Van Gelder’ kunnen sportverenigingen, scholen en bedrijven zich snel en eenvoudig aanmelden via de website www.geldersesportfederatie.nl/nsw2019. Op deze speciale pagina vind je alle informatie over deze gezonde challenge, evenals de instructievideo met Jochem van Gelder

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met onze partner op 30 september 2019
Sligro

Met Lekker Bezig maken we van de kantine niet alleen een gezellige, maar ook een gezonde plek. Dit doen we heel simpel: met praktische oplossingen en assortimentsadvies op maat. Simpel en doeltreffend, compleet met recepturen en kostencalculaties. Sligro heeft een uitgebreid assortiment verantwoorde producten waardoor er voor elke kantine de juiste oplossing is. Sligro adviseert jouw kantine graag over de inkoop van een verantwoord assortiment. Door de landelijke spreiding van 50 vestigingen en een uitgebreid bezorgnetwerk is er altijd een Sligro in de buurt waar kantines inspiratie op kunnen doen.

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels