Inzet Eindhoven op gezondere sportomgeving beloond met vier Team:Fit-certificaten

22 september 2020

Gemeente Eindhoven zet actief in op het stimuleren en realiseren van een gezondere sportomgeving. De gemeente gaat hierbij onder andere voor rookvrije sportterreinen en gezondere voeding in sportkantines. De inspanningen op het gebied van gezondere voeding hebben geleid tot vier Team:Fit-certificaten bij verschillende sportaanbieders. De certificaatuitreikingen vonden plaats tijdens de Nationale Sportweek op maandag 21 september.

Eindhoven Sport heeft de afgelopen maanden in samenwerking met Team:Fit extra aandacht gegeven aan de gezondere sportomgeving. Het resultaat mag er zijn met vier behaalde Team:Fit-certificaten. Kanovereniging Beatrix, Studentensportcentrum (SSC) Eindhoven en T.V. Meerhoven kregen een zilveren certificaat dankzij het gezondere voedingsaanbod in hun kantines. Zwembad de Tongelreep ontving het bronzen certificaat. Daarnaast zijn zes sportaanbieders op dit moment actief bezig om een certificaat te behalen en zijn 32 sportverenigingen actief bezig om hun vereniging rookvrij te krijgen.

Trots

Team:Fit coach Irene Walk vertelt trots over de samenwerking met Jasper van Hoof van Eindhoven Sport:  “Jasper heeft met zijn inzet de gezondere sportomgeving in Eindhoven een boost gegeven. De verenigingen zijn ondanks corona fanatiek en actief aan de slag gegaan. Er was grote bereidheid vanuit de verenigingen om stappen te maken in het gezondere assortiment, met als resultaat meerdere certificaten. Dit bewijst dat er ook op korte termijn stappen gezet kunnen worden naar een gezondere sportkantine.”

Dit artikel is gepubliceerd op 22 september 2020