Eerste gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

20 december 2019

Zwembad De Kûpe in Buitenpost is de eerste gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Margreet Jonker is erg blij met deze onderscheiding: " De gemeente omarmt deze gezonde kantine en ik hoop dat er meer sportverenigingen geïnspireerd raken om het assortiment uit te breiden met gezondere varianten. De gezondere keuze moet de makkelijke keuze worden."

Gezonde sportkantine

Zwembad De Kûpe is de eerste officiële gezonde kantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en de vijfde in Friesland. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenten, Team:Fit en het zwembad. Met Team:Fit maakt een sportkantine of -accommodatie in een paar eenvoudige stappen het voedingsaanbod gezonder, zonder hiervoor omzet te hoeven inleveren.

Zwembadbeheerder Maarten Been en zijn team hebben samen met de Team:Fit-coach de Kantinescan gedaan om in kaart te brengen wat al goed ging en waar kansen lagen voor een gezonder assortiment. Vervolgens is bepaald welke producten zouden aanslaan bij de bezoekers en is het assortiment aangepast. Naast het bestaande assortiment is er in verschillende productgroepen nu ook een gezonder alternatief beschikbaar.


Op de foto: onder toeziend oog van het team van zwembad De Kûpe opent wethouder Margreet Jonker samen met Ditmer en Ruben de gezonde sportkantine.

Foto: gemeente Achtkarspelen.

Dit artikel is gepubliceerd op 20 december 2019

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels