De Team:Fit zomer BBQ

27 augustus 2020

Er lijkt nog een lekkere nazomer aan te komen, de trainingen en competities beginnen weer, tijd voor een leden-BBQ op de club! Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportkantine, waar naast het huidige aanbod gezondere alternatieven worden aangeboden. Dus waarom ook niet voor de meest zomerse keuken in het jaar, de BBQ!

We geven je een aantal lekkere en gezonde suggesties voor de Team:Fit BBQ. Hier worden alle leden blij van!

Op de BBQ

Een keer iets anders dan de traditionele vlees barbecue?

Bijgerechten

Een fris bijgerecht maakt de zomer BBQ nog lekkerder.

Gezonde smeersels en sausjes

Lekker voor op een volkoren stokbroodje of bij vlees, vis of vega van de BBQ.

Coronaproof

Natuurlijk hebben we in deze periode te maken met maatregelen om het sporten en je kantine coronaproof mogelijk te maken. Net als met andere bijeenkomsten zul je ook bij een BBQ rekening moeten houden met deze maatregelen. We verwijzen je hiervoor naar de Handreiking Toeschouwers bij sportwedstrijden waarin ook richtlijnen staan voor de sportkantine en/of horecavoorziening op je sportclub. Het lijkt binnen die richtlijnen verstandig om iemand het voedsel op de BBQ te laten bereiden en vervolgens uit te stallen waarna iedereen met voldoende afstand iets kan opscheppen. Laat mensen hun eigen opschepgerei gebruiken.

Het Voedingscentrum heeft daarnaast een filmpje met 5 tips van Danny Jansen over (voedsel)veilig barbecueën. Natuurlijk houd je net als anders ook rekening met een veilige bereiding van voedsel tijdens het barbecueën. En ook het handen wassen is nu extra belangrijk.

Dit artikel is gepubliceerd op 27 augustus 2020