De gezondere sportkantine Zomer Challenge

Door Esther van Etten - 30 juni 2020

Het horen van het Wilhelmus voor aanvang van een voetbalwedstrijd in een herhaling bij Studio Sport, deed mij meer dan ik had verwacht. Wat kun je snakken naar wedstrijden met publiek, gejuich, applaus, muziek en strijd. Het goede nieuws, een aantal sporten mag weer. Wel nog in aangepaste vorm, maar er is een opening.

En die kleine opening moeten we pakken, zorgen dat we die kunnen behouden en groter kunnen maken. De jeugd is de groep waar clubs zich de komende zomer op kunnen focussen door sportkampen of sportdagen te organiseren. Van mijn cliënten hoor ik dat ze blij zijn dat ze weer bij hun sportclub of vereniging kunnen trainen. Of het nu een potje tennis is, baantjes zwemmen, darten, hockey of badminton: iedere club of vereniging heeft haar leden gemist.

In de eerste plaats om de gezelligheid, maar de gemiste inkomsten zijn niet mis. Deze nieuwe tijd vraagt om andere invullingen. Ik wil jullie daarom voorstellen:

De gezondere sportkantine Zomer Challenge 

Bied een maandabonnement aan inclusief cadeautje. Iedere week 'krijgen' de leden een extraatje mee naar huis. Deze extra’s zijn verwerkt in het abonnement. Leden verlaten de vereniging niet zonder wat te eten of te drinken. Producten worden klaargezet na afloop van een training en kunnen met gepaste afstand opgehaald worden. Een mooie gelegenheid om leden kennis te laten maken met nieuwe producten die na de zomer een plek krijgen op de vernieuwde gezondere kaart.

  • Week 1: Bidon met clublogo (zoek een sponsor die bidons wil sponsoren).
  • Week 2: Voor onderweg naar huis een lekker appeltje, nectarine of perzik (fruit van het seizoen).
  • Week 3: Na de training een schaaltje yoghurt of soja yoghurt voor herstel van de vermoeide spieren.
  • Week 4: Voor goede energie een volkoren tosti met plakjes tomaat en een plakje kaas.

Door deze actie is de kans groot dat er vaker bijvoorbeeld een lekker bakje yoghurt met vers fruit na de training besteld zal worden.

Voor kinderen kun je gezonde combi deals aanbieden: fruit water (zelf gemaakt) met zakje popcorn of zakje komkommer stengels. Combineer goede alternatieven en maak er een mooie sportzomer van.

Succes!

Esther 

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met onze partner op 30 juni 2020
Esther van Etten

Als sportdiëtist begeleidt Esther sporters op recreatief niveau en topniveau. Esther is moeder van twee dochters en zelf ook fanatiek sporter. Elke maand deelt ze haar verhaal en geeft ze tips over lekker en gezond eten in de sportkantine.