Certificaat gezonde kantine voor Sportfondsen Rotterdam

15 juli 2020

Op 14 juli mochten de medewerkers van de vier sportaccommodaties van Sportfondsen Rotterdam uit handen van Team:Fit Coach Tamar van Dijk het certificaat gezonde kantine in ontvangst nemen.

Er is hard gewerkt door het team van Sportfondsen Rotterdam om de aanpak van Team:Fit in de horecagelegenheden vorm te geven. Samen met Coach Tamar van Dijk is aan de uitstraling gewerkt en is een gezonder aanbod aan het assortiment toegevoegd. Het oog van bezoekers valt nu meteen op de betere keuzes hartige en zoete snacks, fruit en snackgroenten. De bezoekers zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. 

Gezonde jeugd, gezonde toekomst

“Niet alleen sporten en bewegen draagt bij aan een vitale leefstijl, ook gezonde keuzes in eten en drinken horen daarbij”, is Sportfondsen Rotterdam van mening. Door te werken met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum, kennispartner van Team:Fit, wordt het de bezoeker, met name de jongeren, makkelijker gemaakt om een gezonde keuze te maken. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook in sportkantines/horeca gezondere keuzes kunnen maken. Ervaren dat gezonder eten lekker en heel gewoon is, helpt hun een gezonder eetpatroon te ontwikkelen. Gezonde jeugd, gezonde toekomst.

Aanpak op maat

Sportfondsen heeft in samenwerking met Team:Fit een Team:Fit-aanpak op maat gemaakt voor de zwembaden en sporthallen in het land om zo het gezondere aanbod aantrekkelijk en leuk te maken voor kinderen en hun ouders. Per accommodatie wordt samen met de medewerkers een actieplan opgesteld. Hierbij is het belangrijk dat het aanbod aansluit op de behoefte van de bezoeker en het gezonde assortiment aantrekkelijk en goed zichtbaar wordt aangeboden. De betrokkenheid van medewerkers en bezoekers leidt tot een groeiend enthousiasme.

Inmiddels zijn er al zo’n 40 locaties van Sportfondsen die samen met Team:Fit werken aan een gezonder aanbod.

Foto: Sportfondsen Rotterdam

Dit artikel is gepubliceerd op 15 juli 2020