Bronzen certificaat voor SV United

15 februari 2019

De kantine van SV United heeft eind januari als tweede vereniging van Limburg het bronzen certificaat 'Gezonde sportkantine' ontvangen. Met dit certificaat erkent het Voedingscentrum dat de kantine van Sportpark De Meulebèèk voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezonde kantine.

SV United ging in 2016 samen met een aantal andere clubs in op de uitnodiging van de Gezondste Sportkantine Horst aan de Maas om samen te gaan werken aan gezondere sportkantines in het kader van de Gezondste Regio 2025. Tijdens bijeenkomsten kregen de verenigingen voorlichting, tips en inspiratie.

In januari 2017 begon Marieta Coenders als nieuwe beheerder van de kantine in Wanssum. Samen met haar team ging ze direct aan de slag met de uitbreiding van het assortiment en de wens van de leden voor gezonder eten. Bij de start van het nieuwe seizoen zijn ze begonnen met het aanbieden van veel meer gezonde producten als aanvulling op de traditionele vette hap.

Sindsdien kunnen bezoekers ook kiezen voor broodjes gezond, wraps en vers fruit. “Zowel de eigen sporters als bezoekende clubs zijn heel enthousiast over ons uitgebreide assortiment. Als je mensen de keuze laat, zie je dat ze vanzelf ook voor deze gezonde producten kiezen”, aldus Marieta Coenders.

Foto: Paul Poels Fotografie

Dit artikel is gepubliceerd op 15 februari 2019

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels