Soepen

Zoete aardappelsoep met broccoli

De vadouvan geeft deze soep een combinatie van Indiase en Franse smaken. De heerlijke geur trekt iedereen je kantine in!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 2 uien
  • 1 broccoli
  • 500 gram zoete aardappel
  • ½ bosje koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel vadouvan
  • 2 groentebouillontabletten met minder zout

Zo maak je het klaar

  1. Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Was de broccoli. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  3. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.
  4. Was de koriander en hak het bosje fijn.
  5. Verhit de olie in de pan en fruit de uien met de vadouvan.
  6. Voeg de broccoli, zoete aardappels en 1 liter water met de bouillontabletten toe en kook 15 minuten.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Garneer de soep met koriander.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels