Soepen

Winterse bonensoep

Deze heerlijke soep met bonen staat vliegensvlug op tafel. Smullen tijdens koude dagen!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 uien
  • 5 preistelen
  • knolselderij (ca. 1 kilogram)
  • vloeibare margarine
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 5 teentjes knoflook
  • 1┬╝ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 kilogram gemengde groente uit de diepvries
  • 5 kleine blikken of kleine potten bruine bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram per stuk)
  • (gerookt) paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de uien in snippers, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
  2. Verwarm de margarine in een soeppan en roerbak hierin de ui, de prei en de knolselderij met de tomatenpuree.
  3. Pers de teentjes knoflook er boven uit.
  4. Voeg 2500 ml water toe met de bouillontablet en breng dit aan de kook. Kook de groente gaar.
  5. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af. Voeg de diepvriesgroente en de bruine bonen toe en kook de soep nog een paar minuten.
  6. Maak de soep op smaak met paprikapoeder.

Bron:Voedingscentrum

Page 1Created with Sketch.
Serveertip

Lekker met volkorenbrood.

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels