Soepen

Tomatensoep

Tomatensoep is een echte klassieker. Deze makkelijke soep is een lekkere opwarmer voor of na de wedstrijd of de training.

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 2 kilo rijpe tomaten
  • 5 kleine uien
  • ½ eetlepel olie
  • 1 (groente)bouillontablet met minder zout
  • lavas of basilicum
  • peterselie

Zo maak je het klaar

  1. Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
  2. Maak de uien schoon en snijd ze klein.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met wat peper glazig.
  4. Voeg de tomaten toe met 750 ml water en het stukje bouillontablet. Kook de soep 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Was de kruiden en snijd of knip ze klein. Roer de kruiden door de soep.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels