Soepen

Pompoensoep met rode paprika

Een lekkere aanrader voor je sportkantine: deze kruidige pompoensoep!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote flespompoen
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ras en hanoutkruiden
  • 2 groentebouillontabletten met minder zout
  • 1 klein bakje Griekse yoghurt 0% vet

Zo maak je het klaar

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Pel de uien en snijd in grove stukken.
  3. Was de pompen, snijd hem doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
  4. Was de paprika's en snijd ze in stukken.
  5. Verdeel de groente over een bakplaat en leg de teentjes knoflook erbij.
  6. Meng de olie en de ras el hanoutkruiden door de groente.
  7. Bak de groente 30 minuten in de oven.
  8. Pel de knoflooktenen en voeg ze samen met de groente toe aan een pan en giet er 1 liter water en de bouillontabletten op.
  9. Laat het geheel doorkoken en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  10. Schep op elke kom soep een lepel Griekse yoghurt.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels