Soepen

Pindasoep

Een lekker én makkelijk recept, daar maak je niet alleen je kantinebezoekers blij mee, maar ook jezelf!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 sjalotjes of 1 ui
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 theelepels vloeibare margarine
  • 200 gram pindakaas (100% pinda's)
  • 2½ theelepel sambal
  • 125 gram taugé

Bereiding

  1. Snijd de sjalotjes heel fijn. Fruit ze met wat kerrie in de margarine glazig.
  2. Voeg 1.500 ml water met de pindakaas toe.
  3. Breng dit al roerend aan de kook tot de pindakaas is opgelost.
  4. Maak de soep op smaak met wat sambal.
  5. Roer er de gewassen taugé door en warm dit even mee.
  6. Verdeel de soep over 10 kommen.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels