Soepen

Paprikasoep

Lekker, gezond én snel klaar! Wanneer maak jij deze heerlijke kruidige paprikasoep?

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 sjalotjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 10 rode paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 5 theelepels Provençaalse kruiden
  • 25 olijven zonder pit
  • basilicumblaadjes

Zo maak je het klaar

  1. Maak de sjalotjes, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalotjes en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken.
  2. Verwarm de olie en bak hierin de sjalotjes, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht.
  3. Voeg 1.500 ml water toe en kook de paprika’s in 15 minuten gaar.
  4. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Maak de soep op smaak met peper.
  6. Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum.
  7. Verdeel de soep over tien borden en garneer met de olijven en de basilicum.

Bron: Voedingscentrum

Page 1Created with Sketch.
Serveertip

Basilicum over? Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels