Soepen

Kruidige bloemkoolsoep

Een superlekker winters recept voor je sportkantine. Voor deze kruidige bloemkoolsoep trekken je sporters een sprintje!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 sjalotjes
  • 20 takjes selderij
  • 1 kilo gram bloemkool
  • 5 tomaten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 liter (groente)bouillon met minder zout
  • 250 ml halfvolle melk
  • 50 blaadjes basilicum
  • ½ eetlepel olie

Zo maak je het klaar

  1. Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
  2. Was de selderij, hak de steeltjes klein en bewaar de blaadjes.
  3. Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
  4. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalotjes en de selderijsteeltjes. Voeg wat peper toe.
  6. Doe er de bloemkool, de tomaten en de bouillon bij en breng dit aan de kook. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  7. Was de basilicum en snijd de blaadjes heel fijn. Meng er de olie door.
  8. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
  9. Verdun de soep met de melk en warm de soep nog even door.
  10. Garneer met de kleingesneden selderijblaadjes en de basilicumolie.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels