Soepen

Harira

Deze soep wordt in Marokko traditioneel 's avonds gegeten tijdens de Ramadan. Maar het is het hele jaar door een verwennerij voor je sportkantine!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 uien
  • 1 prei
  • 375 gram runderpoelet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 theelepels ras el hanout
  • 5 eetlepel tomatenpuree
  • 375 gram rode linzen
  • 1┬╝ bouillontablet met minder zout
  • 10 tomaten
  • 10 takjes peterselie
  • 15 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de uien en de prei schoon. Snijd de uien in snippers en de prei in smalle ringen.
  2. Bak het runderpoelet in de olie bruin en strooi er de ras el hanout over. Bak de tomatenpuree kort mee.
  3. Was de linzen.
  4. Voeg 2 liter water met de bouillontablet en de linzen toe aan het vlees en breng dit aan de kook. Kook het geheel 30 minuten.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Voeg de kleingesneden tomaten toe aan de soep en kook het nog enkele minuten.
  7. Maak de soep op smaak met kleingesneden peterselie en koriander.

Bron: Voedingscentrum

Page 1Created with Sketch.
Serveertip

Lekker met volkorenbrood.

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels