Soepen

Courgettesoep

Verwerk courgettes ook eens in een lekkere soep! De bieslook geeft de soep een frisse smaak.

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 1 ui
  • 5 kleine courgettes
  • olijfolie
  • 1┬╝ bouillontablet met minder zout
  • 30 sprietjes bieslook
  • 20 takjes basilicum

Zo maak je het klaar

  1. Snijd de ui klein.
  2. Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de ui zacht in de olie.
  4. Voeg de blokjes courgette toe met 1 liter water en de bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
  5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  6. Pureer de courgettemassa met de gewassen basilicum in de keukenmachine, met de staafmixer of door een zeef.
  7. Breng de soep weer aan de kook en garneer met de bieslook.

Bron: Voedingscentrum

Page 1Created with Sketch.
Serveertip

Houd ook eens wat courgettestukjes apart voor wat meer bite.

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels