Soepen

Corn chowder met pittige broodrepen en pinda's

Chowder is een dikke en romige soep. Er hoeft maar een klein beetje water en melk bij.

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 uien
  • 5 dunne preien
  • 15 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1.500 gram mais, diepvries
  • chilipoeder of paprikapoeder
  • 10 volkoren boterhammen
  • ca. 500 ml halfvolle melk
  • 10 eetlepels ongezouten pinda's
  • 10 eetlepels pindakaas, 100% pinda's

Zo maak je het klaar

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  2. Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie in de margarine tot het gaat geuren.
  3. Voeg ¾ van de mais en 1 liter water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  4. Rooster de boterhammen bruin en snijd ze in repen. Strooi er wat chilipeper of paprikapoeder over.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met wat melk.
  6. Hak de pinda's grof.
  7. Roer de pindakaas door de soep.
  8. Voeg de rest van de prei en de mais toe en breng de soep weer aan de kook.
  9. Strooi de pinda's er over en geef de repen brood er bij.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels