Groente en fruit

Salade in een pot

Het staat gezellig, is makkelijk voor te bereiden en ook nog eens superlekker!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 2½ rode ui
  • 250 gram diepvries doperwtjes
  • 2 blikken kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram per stuk)
  • 5 gare bietjes
  • 5 gele paprika's
  • zak sla
  • 50 radijsjes
  • 30 kerstomaatjes
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels citroensap
  • 5 theelepels mosterd

Bereiding

  1. Snijd de ui in halve ringen.
  2. Kook de doperwtjes in een bodempje water 2 minuten. Voeg op het laatst de uienringen toe.
  3. Spoel de kidneybonen af in een zeef en laat ze uitlekken.
  4. Maak de rest van de groente schoon en snijd kleiner.
  5. Klop een dressing van de olie, het citroensap, 5 eetlepels water, de mosterd en wat peper.
  6. Verdeel de groente over 10 potten of schalen. Geef de dressing er bij.

Bron: Voedingscentrum

Page 1Created with Sketch.
Serveertip

Wees creatief met de potjes waarin je de salade serveert. Een glazen pot is natuurlijk mooi om de inhoud te laten zien en eenvoudig opnieuw te gebruiken.

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels