Groente en fruit

Rauwkost met paprikadip

Bospeen, komkommer, bleekselderij, rettich, radijsjes schoonmaken en in repen of stukken snijden: super simpel, lekker en samen in een bakje of kopje ziet het er kleurrijk en gezellig uit. Nóg lekkerder met deze paprikadip!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 rode paprika's
  • 5 teentjes knoflook
  • 10 halve walnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • gerookt paprikapoeder
  • citroensap
  • komkommer
  • radijsjes
  • bospeen
  • rettich

Zo maak je het klaar

  1. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Bak de paprika's in de olie zacht. Pers de teentjes knoflook er over. Bak de walnoten kort mee.
  3. Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de puree op smaak met gerookt paprikapoeder en wat citroensap.
  4. Was de groente en snijd de komkommer, de bospeen en de rettich in repen. Leg de groente op een bord en geef de paprikadip er bij.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels