Groente en fruit

Maaltijdsalade gebraden kip

Een heerlijke maaltijd voor een zomerse dag in de sportkantine!

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 350 gram volkoren penne
  • 1 komkommer
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 200 gram)
  • 160 gram gebraden kipfiletstukjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel tijm
  • 200 gram geraspte wortel
  • 2 handjes veldsla

Zo maak je het klaar

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat de pasta uitlekken en afkoelen.
  3. Was de komkommer en snijd hem in blokjes.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  5. Snijd de kipfilet in reepjes.
  6. Pel de knoflook en pers de teen uit in een kommetje.
  7. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan de knoflook.
  8. Voeg yoghurt, kerrie en tijm toe en meng tot een dressing.
  9. Meng de dressing door de pasta.
  10. Voeg de komkommer, wortel, kipfilet en veldsla toe.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels