Groente en fruit

Caesar salade

Zet deze smakelijke variant van de caesar salade ook eens op het menu in je sportkantine. Lekker snel klaar!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 eieren
  • 5 eetlepels pijnboompitten
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 bruine boterhammen
  • 5 ansjovisfiletjes
  • 5 eetlepels azijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • blaadjes basilicum
  • 1 komkommer
  • 5 kleine kroppen of enkele grote kroppen (Romaanse) sla

Bereiding

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Halveer de teentjes knoflook en bestrijk hiermee het brood. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan bruin en krokant.
  4. Wrijf de ansjovisfilets fijn en maak er met de azijn, peper, 5 eetlepels water en de olijfolie een dressing van.
  5. Pel de eieren en snijd elk ei in 4 parten.
  6. Was de basilicum.
  7. Snijd de komkommer in blokjes.
  8. Was de sla en scheur de sla in stukken.
  9. Meng de basilicum, de komkommer en de dressing door de sla.
  10. Strooi de broodblokjes er over, leg de parten ei er op en strooi de pijnboompitten er over.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels