Broodjes

Wentelteefjes met abrikozenmoes

Ook brood, maar dan anders! Lekker als ontbijtje, toetje of tussendoortje.

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • ½ perssinaasappel
  • 4 abrikozen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 klein ei
  • 50 ml halfvolle melk
  • 2 bruine boterhammen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Zo maak je het klaar

  1. Pers de halve sinaasappel uit.
  2. Was de abrikozen en verwijder de pit.
  3. Pureer de abrikozen met het sinaasappelsap in de keukenmachine met een staafmixer.
  4. Roer de abrikozenpuree door de yoghurt.
  5. Klop het ei los met de melk.
  6. Snijd van de boterhammen de korst, snijd ze een keer door en wentel ze door het eimengsel.
  7. Bak de boterhammen in de margarine aan beide zijden goudbruin.
  8. Leg de wentelteefjes op 2 borden en verdeel de abrikozenmoes er over.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels