Broodjes

Volkorenbrood met goedgevulde kipsalade

Deze lekkere kipsalade met walnoten gaat er bij iedereen wel in!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 kleine kipfilets
  • 20 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 5 - 6 theelepels kerriepoeder
  • 5-6 theelepels citroensap
  • 30 sprieten bieslook
  • 5 eetlepels walnoten
  • 5 bosuitjes
  • 5 struikjes witlof
  • 5 appels
  • 20 volkoren boterhammen
  • halvarine

Zo maak je het klaar

  1. Breng 500 ml water aan de kook. Leg de kipfilet er in en houd het water 10 minuten tegen de kook aan. Neem de kipfilet uit het water en laat hem afkoelen.
  2. Maak een dressing van de yoghurt, de kerrie, wat citroensap, peper en klein geknipte bieslook.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Snijd de afgekoelde kip in blokjes.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  6. Was het witlof en snijd het struikje klein.
  7. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
  8. Meng alles door elkaar.
  9. Besmeer de boterhammen dun met halvarine en verdeel de kipsalade er over.

Bron: Voedingscentrum

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels