Broodjes

Broodje kaas met rode uiencompote

Soms wil je eens iets nieuws proberen. Een gewoon broodje kaas wordt bijzonder door de lekkere rode uiencompote. Hier komen je bezoekers zeker voor terug!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 rode uien
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2-3 eetlepels rozijnen
  • 1½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • ca. 2½ eetlepel balsamicoazijn
  • 10 plakjes Friese nagelkaas, 20+
  • 10 volkoren broodjes
  • ongezouten halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Maak de uien en de knoflook schoon. Snijd de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olie in 20 minuten zacht en lichtbruin.
  3. Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
  4. Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de compote afkoelen.
  5. Besmeer de volkorenbroodjes dun met halvarine en beleg ze met de uiencompote.
  6. Snijd de kaas in reepjes en verdeel ze over de broodjes.

Bron: Voedingscentrum

Page 1Created with Sketch.
Serveertip

Kies ook eens een gesneden stokbrood, voor een heerlijk hapje!

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels