Broodjes

Broodje ei

Een broodje ei is een topper op elke menukaart. Deze variant is een goed begin van de dag, maar ook heerlijk als lunch.

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • 5 puntpaprika's
  • zachte margarine (uit een kuipje)
  • 10 dikke zelf gesneden volkoren boterhammen
  • 10 eieren
  • 30 sprieten bieslook

Zo maak je het klaar

  1. Was de paprika’s, snijd aan de bovenkant de steelaanzet en van binnen de zaadlijsten en pitjes eruit. Snijd de paprika in smalle ringen.
  2. Verwarm een beetje margarine in een koekenpan met een anti aanbak bodem en smoor hierin de paprika’s in een paar minuten zacht. Neem ze uit de pan.
  3. Steek met een klein glas een rondje van ca. 6 cm uit het brood. Besmeer het brood aan beide kanten met margarine.
  4. Bak het brood aan één kant in de koekenpan krokant.
  5. Keer het brood en breek de eieren in de holtes. Bak het brood met ei met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
  6. Leg het brood op 10 borden.
  7. Knip de gewassen bieslook er over. Geef er de paprikaringen en de rondjes brood bij.

Bron: Voedingscentrum

Page 1Created with Sketch.
Serveertip

Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels