Anders lekkers

Popcorn

Wil je wat te knabbelen serveren, denk dan ook eens aan popcorn. Gezellig om bijvoorbeeld tijdens een jeugdtoernooi samen met de kinderen te maken. En je kunt er je eigen smaak aan toevoegen!

Dit heb je nodig voor 10 personen

  • olie
  • paar handjes pofmais
  • cajunkruiden, (gerookt) paprikapoeder of ras el hanout

Zo maak je het klaar

  1. Laat een (braad)pan met een dikke bodem en een passend deksel heet worden op het fornuis of op de barbecue. Bestrijk de bodem met een beetje olie.
  2. Strooi er een hand pofmaïs in en doe het deksel op de pan. Laat de maïs in een paar minuten poffen. Wacht tot het pofgeluid grotendeels is gestopt. Neem de pan van het vuur.
  3. Strooi er wat cajunkruiden, (gerookt) paprikapoeder of ras el hanout over.

Bron: Voedingscentrum

Page 1Created with Sketch.
Serveertip

Kies je eigen kruiden naar smaak. Probeer naast de traditioneel zoute popcorn ook eens Italiaanse kruiden, rozemarijn of kaneel.

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels