Met de hele club

Samen eten is het gezelligst. Ga samen aan de slag om jouw kantine gezonder te maken!

Wie heb je nodig?

Voor een kantine met lekker gevarieerd eten en drinken.

Een gemotiveerd team

Waar iedereen aan mee kan doen. Samen maken jullie het eten in de kantine nog lekkerder en gezonder! Van bestuursleden tot kantinemedewerkers, en van commissieleden tot ouders van jeugdspelers. Iedereen kan meedoen!

Download onze handige wervingsposter

TIP: check hoe jullie er voor staan

Benieuwd hoe jouw kantine ervoor staat? Scoort jouw kantine brons, zilver of goud? Check het met de Kantinescan van het Voedingscentrum.

Een betrokken contactpersoon

Die een kort lijntje naar het bestuur heeft en die de rol van aanvoerder op zich neemt. Dat maakt het makkelijk om veranderingen door te voeren. Hij of zij kan de rest van het team – en de hele vereniging – goed motiveren met zijn of haar enthousiasme.

Wat heb je nodig?

Om goed van start te gaan.

Inzicht en informatie

Om je kantineaanbod lekkerder te maken.

  1. Zoek uit hoe de bar nu draait: wat wordt er in de kantine verkocht, wat zijn de marges, en welke producten verkopen het beste? Dit is echt een klus voor de kantinebeheerder.
  2. Gebruik onze enquête om een overzicht te krijgen waar jullie leden gelukkig van worden.
  3. Bedenk welke sponsoren kunnen aansluiten bij jullie plannen om het aanbod in de kantine gezonder en lekkerder te maken.
  4. Ga na hoe jullie leden het beste te bereiken zijn: is dat via Facebook, e-mail of toch per post?

Een helder plan

Met een duidelijk doel. Zo weten jullie altijd waar jullie naartoe werken! Gebruik hierbij de informatie die jullie eerder hebben verzameld. Bedenk welke leuke acties je wilt organiseren om je leden mee te krijgen, en zorg dat het bestuur jullie plannen steunt. Met een goed actieplan weet je precies waar je aan toe bent.

Download ons handige voorbeeld-actieplan

Wat ga je doen?

Om van jullie Team:Fit-kantine een succes te maken.

Betrek zoveel mogelijk leden

Zodat iedereen weet dat je bezig bent om het eten en drinken in de kantine lekker gezond te maken. Zo maak je het voor iedereen zo makkelijk mogelijk.

Je plannen evalueren

Zodat je weet of veranderingen in de smaak vallen. Kijk hierbij ook naar je actieplan. Wat gaat er goed? En wat kan er nog beter? Als je denkt dat een nieuw product in de kantine nog net iets beter kan: probeer het!

Download ons handige voorbeeld-actieplan

Tip

Maak van de fans of selectiespeler(s) een Team:Fit-ambassadeur. Laat ze praten over het belang van lekker en gezond eten. Dit kan tijdens trainingen en op Facebook. 

Hoe ga je verder?

Maak je kantine klaar voor de toekomst!

Met beleid

Leg je jullie plannen vast in de beleidsplannen van jullie vereniging. Zorg ervoor dat een bestuurslid verantwoordelijk is voor het kantinebeleid.

  1. In het kantinebeleid laat je zien hoe jullie je inzetten voor het nieuwe aanbod in de kantine. Zorg ervoor dat een bestuurslid verantwoordelijkheid draagt voor het kantinebeleid. Zo is altijd duidelijk wie het assortiment bepaalt, en wat voor producten jullie verkopen.
  2. In het technische beleidsplan benadruk je dat gezonde voeding belangrijk is voor de sportprestaties.
  3. Gebruik het sponsorbeleid om jullie sponsoren te overtuigen dat jullie vereniging een maatschappelijke functie heeft. Laat zien waarom dat voor jullie sponsoren interessant is.
  4. Werk in het verenigingsbeleid uit waarom een uitgebreid aanbod in de kantine belangrijk is voor de algehele visie van de club.

Download een voorbeeld-beleid voor een gezondere kantine

Lees verder over

Hoe scoort jullie kantine? Pakken jullie brons, zilver of goud?

Bekijk de spelregels