Events

Een gezondere sportkantine: makkelijker dan je denkt!

12 november 2019

Veel sportverenigingen zijn overgegaan op een gezondere kantine. Een goede ontwikkeling, want als vereniging wil je dat je spelers fit zijn en wil je je vereniging toekomstbestendig maken. Daar kun je ook voor, tijdens en na het sporten aan bijdragen met een gezonder aanbod in je kantine. Niet door friet uit het assortiment te halen, maar juist door daarnaast gezondere keuzes aan te bieden en die aantrekkelijk te maken. Zo wordt de gezondere keuze ook de makkelijke keuze.

Gezonde samenwerking

De Gelderse betaald voetbalorganisaties: De Graafschap, N.E.C. en Vitesse hebben de handen ineengeslagen. De drie clubs scharen zich achter het initiatief van gezondere sportkantines bij sportverenigingen. De 3 Gelderse BVO’s zijn dagelijks bezig met gezonde leefstijl, beweging en voeding en delen graag hun kennis en expertise op dit gebied met amateurverenigingen. Om dit te realiseren, organiseren de clubs inspirerende bijeenkomsten op hun trainingsaccommodaties.

Wil jij hier met jouw vereniging ook mee aan de slag? Kom dan naar één van de (drie) bijeenkomsten over De Gezondere Sportkantine en kijk wat dit voor jouw vereniging kan opleveren.

Tijdens deze interactieve avond kom je meer te weten over thema’s als:

  • Wat eet een topsporter?

  • Hoe maak je jouw sportkantine gezonder?

  • Hoe houd je het aanbod betaalbaar?

  • Hoe kan een gezondere kantine je omzet verhogen?

  • Hoe zorg je voor draagvlak binnen je vereniging?

Naar welke bijeenkomst kom je?

Bij N.E.C. op dinsdag 12 november vanaf 19:30. Locatie: Goffertstadion, Stadionplein 1 Nijmegen. Aanmelden kan via maatschappelijk@nec-nijmegen.nl Je ontvangt van N.E.C. meer informatie over de bijeenkomst.

Bij Vitesse op maandag 25 november vanaf 19:30 Trainingsaccommodatie Papendal, Papendallaan 40 Arnhem. Aanmelden kan via info@vitessebetrokken.nl Je ontvangt van Vitesse meer informatie over de bijeenkomst.

Bij De Graafschap op maandag 2 december vanaf 19:30 Locatie: Stadion de vijverberg, Lijsterbeslaan 101A Doetinchem. Aanmelden kan via https://www.degraafschap.nl/maatschappelijk/contact Geef bij de opmerkingen aan dat je naar de bijeenkomst Éen gezondere sportkantine’ komt.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Team:Fit, Gelderse Sport Federatie en de Provincie Gelderland.