VV Oudehaske trapt meer dan een balletje

Zaterdag 29 oktober was VV Oudehaske de gezondste sportkantine in het Noorden. Op een ludieke manier trakteerde de voetbalclub ruim 250 sporters en supporters op een gezonde snack. Voor een lekkere smoothie moesten de voetballers wel eerst even op de pedalen. Met eigen spierkracht 'trapten' ze op twee fietsen met blenders de pure ingrediënten tot een vitamine en energieboost voor of na de wedstrijd.

Een gezonde kantine hoeft niet saai te zijn! Je kan natuurlijk een fruitschaal of groentestengels neerzetten, maar om sporters over te halen massaal voor de gezondere keuze te gaan is ludiek verleiden tot eens wat anders een sleutel tot succes. Daarom plaatste de voetbalclub 'TrapJeSapje' voor de voetbalkantine. En met resultaat! Jong en oud, uit en thuis trapte er op los en ruim 250 smoothies gingen vlot van de hand. “Hmm wat zit erin? Dat is best lekker. Ga ik thuis ook een keer maken”; “ Ik ben niet zo’n fruiteter, maar dit is wel oké”, waren zo maar wat reacties.

Ook het eerste elftal was te verleiden om de warming up te doen op de trappers. En het kan bijna geen toeval zijn dat de drie punten in de derby tegen Heerenveense Boy’s in Oudehaske bleven.