Ook met de snackautomaat kun je gezondere keuzes aanbieden

Automaten zijn populair op de sportvereniging. Je kunt er makkelijk eten en drinken in verkopen zonder dat er een kantinemedewerker aan te pas komt en het levert mooie extra omzet op voor de clubkas. Ook met een automaat op de vereniging kun je een gezondere keuze maken.

Scoor goud met je automaat

Het Voedingscentrum heeft zelfs richtlijnen gemaakt voor hoe je een automaat vult die goud scoort op het gebied van gezondheid. In zo’n automaat is minimaal 80 procent van het aanbod een gezondere keuze. Zo bied je de bezoekers van jouw kantine lekkere en gezonde tussendoortjes en blijft er ook ruimte voor de favoriete candybars van de leden van jouw vereniging. 

Sligro heeft een aanbod van verschillende producten die geschikt zijn voor de gezonde automaat. Het drankenassortiment hiervan bestaat onder andere uit melk, karnemelk, flesjes water met fruit of mint en ice tea. De gezonde snacks in de automaat zijn onder andere oercrackers met kaas en sesam, kleine zakjes popcorn en popchips, suikervrije ontbijtkoek, granenrepen en biologische fruit-notenrepen. Er blijven daarnaast drie ruimtes in de automaat over die je helemaal vrij kunt invullen. 

Presenteer je automaat goed

Natuurlijk is ook de presentatie van je automaat met gezonde keuzes van belang. De producten van Sligro worden al aangeboden in een automaat van Jaski, dat bij het ontwerp van de automaat nadrukkelijk heeft gelet op de uitstraling en zichtbaarheid. Je kunt de automaat eventueel aanschaffen inclusief lift, waardoor je er ook kwetsbare producten in kunt aanbieden, zoals dagverse gezonde snacks. 

Heb je interesse in een automaat met een gezond assortiment? Neem dan contact op met je contactpersoon bij Sligro.