Lekker van het seizoen: Selderijsoep

Nu het weer wat frisser wordt gaat een soepje er altijd in. Bleekselderij is een echt seizoensproduct. En blijft er nog wat over, dan maak je daar een heerlijk borrelhapje van!

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 2 stengels bleekselderij
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 ml halfvolle melk
  • 4 takjes peterselie
  • nootmuskaat

Zo maak je het klaar

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Kook de selderij 5 minuten in 300 ml water met het stukje bouillontablet.
  3. Meng de bloem met wat van de melk aan tot een glad papje en verdun dit met de rest van de melk.
  4. Giet dit al roerend bij de bouillon en kook de soep nog een minuut.
  5. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  6. Maak de soep op smaak met de peterselie en wat nootmuskaat.

Ingrediënten over?

Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Maak een gezond hapje en combineer stukjes bleekselderij met bijvoorbeeld worteltjes, komkommer en (snoep)tomaatjes. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 40 kcal
  • Eiwit 2 gram
  • Koolhydraten 6 gram
  • Waarvan suikers 2 gram
  • Vet 1 gram
  • Waarvan verzadigd vet 0 gram
  • Vezels 1 gram
  • Zout 0,1 gram

Bron: Voedingscentrum