Hockeyclub Gemert: Hoe voer je een gezonder aanbod door?

Als je goed begint met het gezonder maken van je kantine, dan is de kans dat je succesvol wordt aanzienlijk groter. Hockeyclub Gemert is een mooi voorbeeld van een vereniging die deze aanpak van ‘Een goed begin is het halve werk’ hanteert. Team:Fit-adviseur Roland Rijshouwer vertelt erover.

“HC Gemert heeft ons benaderd omdat ze in hun clubhuis meer bewuste keuzes willen aanbieden”, zegt Rijshouwer. “Het feit dat een vereniging zelf het initiatief neemt is al kansrijk, dat betekent dat ze er al mee bezig zijn en dat het een onderwerp is dat actueel is.”

“Na een gesprek met drie afgevaardigden, waaronder iemand van het bestuur en de verantwoordelijke voor het clubhuis, hebben we besloten om een team te gaan formeren met medestanders uit de vereniging”, vervolgt Rijshouwer. “Noem het als je hiervoor mensen benadert vooral geen functie of positie, maar vraag of ze mee willen praten en denken over het aanbod en de uitstraling van het clubhuis.”

Aanmoedigingsprijs

Samen met Rijshouwer plande HC Gemert een avond waarop plannen werden gemaakt. Inmiddels telde het Team:Fit van de hockeyclub al zeven leden. “Tijdens deze avond kwam de energie los en hebben we op verschillende gebieden, zoals communicatie, assortiment en omgaan met weerstand, plannen gemaakt.”

“Op basis van deze avond is in mei de aanmoedigingsprijs uitgereikt, tijdens een clubtoernooi, aan de voorzitter van HC Gemert”, vertelt Rijshouwer. “De wethouder was hierbij aanwezig en heeft aangegeven er als gemeente meer mee te willen gaan doen. Gemert is nog geen JOGG-gemeente, maar een vervolggesprek tussen de Accountmanager van Jongeren Op Gezond Gewicht en de wethouder heeft inmiddels plaatsgevonden.”

Mooie stappen

Net als veel andere verenigingen zit HC Gemert nog midden in het proces van het doorvoeren van een gezonder aanbod in de kantine. “Binnenkort gaan we de Kantinescan uitvoeren bij HC Gemert en hopen we het brons of misschien wel zilver te kunnen uitreiken”, zegt Rijshouwer. “In ieder geval gaat deze club nog mooie stappen maken.”