Eerste Gouden Sportkantine is een feit

Op maandag 10 oktober nam wethouder Adriaan Visser het Gouden Sportkantine Vaantje in ontvangst namens Sportcentrum West in Rotterdam. Het Vaantje werd uitgereikt door Johan Wakkie, vertegenwoordiger van Team:Fit. De kantine ontving het eerste Gouden Sportkantine certificaat in Nederland omdat zij voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

De Gouden Sportkantine is het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en het team Sportcentrum West. Wethouder Adriaan Visser: “In Rotterdam willen we de gezonde keuze de makkelijkste maken. Als gemeente willen we daarin het goede voorbeeld geven en we hopen dat andere aanbieders in de stad dit voorbeeld volgen. De kantine van Sportcentrum West is de eerste stap richting een gezonder voedingsaanbod in alle kantines van de gemeentelijke accommodaties.”

Gezonde uitstraling

Als eerste Rotterdamse zwembadkantine heeft Sportcentrum West de afgelopen maanden gewerkt aan een aanpassing van het assortiment en promotie van gezonde producten. Het voedingsaanbod in de kantine is gezonder en aantrekkelijker gemaakt. Ook is de uitstraling verbeterd. Minimaal 80% van de zichtbare betere keuze is bereikt.

Het team van Sportcentrum West werkte samen met een diëtist om nieuwe gerechten te bedenken. Ook is met behulp van een enquête het voedingsaanbod aangepast op de bezoekers. Bezoekers worden verleid tot de gezonde keuze door op de balie en in de automaat gezondere producten te tonen, zoals fruit en door het drinken van water te stimuleren.

Zilveren kantine in Purmerend

Op zondag 2 oktober ontving NEA Volharding in Purmerend als eerste sportvereniging in Nederland een Zilveren Sportkantine Certificaat voor hun gezonde sportkantine. Klik hier om meer te weten te komen over hun gezonde sportkantine.