Bundeling van krachten voor een gezonder aanbod in sporthallen en zwembaden

Op sportlocaties van Sportfondsen zal vanaf dit jaar meer aandacht komen voor een uitbreiding van een gezonder dranken- en voedingsaanbod. Dit werd vandaag bekend gemaakt bij de aftrap van de samenwerking tussen Sportfondsen en Jongeren Op Gezond Gewicht.

Sportfondsen en Jongeren Op Gezond Gewicht hebben beide als missie bij te dragen aan een gezond en vitaal Nederland. De twee partijen richten zich daarom op het creëren van een gezonder aanbod in horeca van zwembaden en sporthallen die Sportfondsen exploiteert. De nadruk hierbij ligt op het aantrekkelijk en leuk maken van het nieuwe aanbod voor kinderen door middel van het programma Team:Fit van Jongeren Op Gezond Gewicht. 

Voor Jongeren Op Gezond Gewicht is de samenwerking een belangrijke stap in het creëren van een gezonde omgeving voor jongeren. "Een kind heeft het recht om op te groeien in een omgeving die het mogelijk maakt gezond op te groeien. Zwembaden en sporthallen zijn een hele logische en belangrijke plek waar kinderen zich vaak bevinden. Door deze samenwerking maken we op de deelnemende locaties de gezonde keuze weer de makkelijke keuze", aldus Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.
 
De samenwerking is voor Sportfondsen een belangrijke stap in hun missie om Nederland vitaler te maken. “Helaas zien we steeds vaker kinderen met overgewicht in onze accommodaties. Positief daarbij is dat ze in ieder geval komen bewegen. Door daarnaast een gezonder aanbod in onze horeca te gaan voeren, hopen we zo de kinderen en hun ouders te ondersteunen in een gezonde leefstijl,” volgens Bruno Giebels, algemeen directeur Sportfondsen Nederland.
 
Marjon Bachra noemt de samenwerking met Sportfondsen een ideaal voorbeeld van een organisatie die mee gaat met zijn tijd: "We leven in een maatschappij waar je als organisatie niet meer achter kan blijven op het gebied van gezondheid. De vraag naar een gezonder aanbod groeit nou eenmaal en Jongeren Op Gezond Gewicht zal deze groei ook blijven stimuleren. Sportfondsen neemt met deze samenwerking echt het voortouw om binnen deze branche stappen te zetten naar een gezondere generatie."